boekweitmeel

boekweitmeel

Boekweitmeel is gemalen boekweit.

Duits: buchweizen mehl
Frans: n.b.*
Engels: buckwheat flour

Boekweitmeel is gemalen boekweit. Boekweitmeel kan gebruikt worden, naast tarwebloem, bij de bereiding van pannenkoeken. Minder gebruikelijk, maar van boekweitmeel kan ook een glutenvrij brood gemaakt worden. In dat geval wordt bijvoorbeeld psylliumvezel gebruikt als bindmiddel omdat boekweit geen gluten bevat.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen