.Wat is boule? (verklaring uit het bakkersglossarium)

Boule

een boule is een brood in de vorm<br>van een halve bol
een boule is een brood in de vorm
van een halve bol

En boule is een broodvorm die sterke gelijkenis heeft met een (halve) bol.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: boule

Betekenis

De term boule komt uit het Frans, waar het bal betekent. De boule is een broodvorm die sterke gelijkenis heeft met een (halve) bal, maar aan de bovenkant wat afgeplat is.

Een boule kan gemaakt worden van ieder type meel of bloem en wordt "op de plaat" of op "de vloer" van de oven dan wel op een ovensteen gebakken.

Een boule kan ook gemaakt worden in braadpan, of sudderpan, ook wel dutch oven genoemd. Zie dit recept.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >boule

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen