Boule

een boule is een brood in de vorm<br />van een halve bol
een boule is een brood in de vorm
van een halve bol

En boule is een broodvorm die sterke gelijkenis heeft met een (halve) bol.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: boule

Betekenis

De term boule komt uit het Frans, waar het bal betekent. De boule is een broodvorm die sterke gelijkenis heeft met een (halve) bal, maar aan de bovenkant wat afgeplat is.

Een boule kan gemaakt worden van ieder type meel of bloem en wordt "op de plaat" of op "de vloer" van de oven dan wel op een op een ovensteen gebakken worden.

Een boule kan ook gemaakt worden in braadpan, of sudderpan, ook wel dutch oven genoemd. Zie dit recept.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >boule

laatste toevoegingen

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie