brioche
brioche

Brioche

Brioche is een broodsoort gemaakt van verrijkt deeg.

Betekenis

Brioche is een luxe brood met een zeer luchtige structuur en een licht zoete smaak. Het is gemaakt van een verrijkt deeg dat onder andere voorzien is van veel boter (50-70%), eieren (ca. 60%), melk en suiker.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >brioche

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik