..Wat is brioche? (verklaring uit het bakkersglossarium)
brioche
brioche

Brioche

Brioche is een broodsoort gemaakt van verrijkt deeg.

Betekenis

Brioche is een luxe brood met een zeer luchtige structuur en een licht zoete smaak. Het is gemaakt van een verrijkt deeg dat onder andere voorzien is van veel boter (50-70%), eieren (ca. 60%), melk en suiker.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >brioche

laatste toevoegingen

Cookies
Wij plaatsten alleen strikt functionele cookies. De advertenties die getoond worden zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen, alleen maar te informeren.

ik heb het gelezen