broodgraan

Broodgraan

Broodgraan is graan dat bruikbaar is voor de productie van brood.

Betekenis

Broodgraan is een graansoort die geschikt is voor de productie van brood. Praktisch gezien is dit in de Lage Landen beperkt tot de graansoorten tarwe en spelt. Overigens is niet ieder tarwe geschikt voor het bakken van brood. Tarwe die in een zeeklimaat geteeld wordt is beter geschikt voor patisseriewerk of wordt gebruikt in veevoeder. In streken waar tarwe of spelt niet goed groeit zal rogge of gerst gebruikt worden. Zo gebruikt men in grote delen van Duitsland, Denemarken en Rusland vaak rogge. Gerst wordt als broodgraan gebruikt in Scandinavische landen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >broodgraan

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik