..Wat is broodzout? (verklaring uit het bakkersglossarium)
broodzout

Broodzout

Broodzout is het zout dat bakkers gebruikten tot 2009 bij de bereiding van deegwaar.

Formule: NaCl
Gerelateerd: bakkerszout

Betekenis

Broodzout is een gejodeerd (keuken)zout (natriumchloride) dat beroepsbakkers in Nederland wettelijk verplicht waren te gebruikten tot 2009. Nadat deze verplichting in 2009 uit de wet was genomen is een convenant actief geworden waarbij de overheid met de bakkerssector hebben vastgelegd om voortaan bij de bereiding van deegwaar bakkerszout te gebruiken. Broodzout bevatte 70-85 mg jodium per kilogram zout. Dat gehalte aan jodium is hoger dan het sinds 2009 gebruikte bakkerszout.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium >nederlands >broodzout

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen