broodzout

broodzout

Broodzout is het zout dat bakkers gebruikten tot 2009 bij de bereiding van deegwaar.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Formule: NaCl
Gerelateerd: bakkerszout (NL)

Broodzout is een gejodeerd (keuken)zout (natriumchloride) dat beroepsbakkers in Nederland wettelijk verplicht waren te gebruikten tot 2009. Nadat deze verplichting in 2009 uit de wet was genomen is een convenant actief geworden waarbij de overheid met de bakkerssector hebben vastgelegd om voortaan bij de bereiding van deegwaar bakkerszout te gebruiken. Broodzout bevatte 70-85 mg jodium per kilogram zout. Dat gehalte aan jodium is hoger dan het sinds 2009 gebruikte bakkerszout.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen