brotgewürz

Brotgewürz

brotgewürz is Duitse term van een mengsel van een aantal kruiden die aan deeg toegevoegd kunnen worden om het brood een extra smaak te geven.

Synoniem: broodkruiden

Betekenis

brotgewürz kan je het vertalen als "broodkruiden". Het is een mengsel van een aantal kruiden die aan het deeg worden toegevoegd om het brood een extra smaakdimensie te geven.

Het brotgewürz mengsel bestaat uit een combinatie van een aantal kruiden waarbij men meestal een keuze maakt uit de kruiden: kummel (karwij), anijs, venkel, koriander en kardemom.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >brotgewürz

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik