brotgewurz

brotgewürz

brotgewürz is Duitse term van een mengsel van een aantal kruiden die aan deeg toegevoegd kunnen worden om het brood een extra smaak te geven.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Synoniem: broodkruiden (NL)

brotgewürz kan je het vertalen als "broodkruiden". Het is een mengsel van een aantal kruiden die aan het deeg worden toegevoegd om het brood een extra smaakdimensie te geven.

Het brotgewürz mengsel bestaat uit een combinatie van een aantal kruiden waarbij men meestal een keuze maakt uit de kruiden: kummel (karwij), anijs, venkel, koriander en kardemom.

Dit kruidenmengsel wordt veel gebruikt in Duitsland en Oostenrijk.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen