bruinbrood

Bruinbrood

Bruin brood is brood dat gemaakt is met meel dat minimaal voor 50% uit volkorenmeel moet bestaan.

Gerelateerd: gebuild meel

Betekenis

Bruin brood wordt gemaakt van tarwemeel, feitelijk gezeefd volkorenmeel. Bruin brood moet minimaal 50% volkorenmeel bevatten. Bruinbrood kan dus ook gemaakt worden door 50% volkorentarwemeel te mengen met 50% tarwebloem.

Bruin brood is absoluut niet gelijk aan volkorenbrood want daarin zitten nog alle onderdelen van de tarwekorrel, terwijl die bij bruinbrood gedeeltelijk zijn uitgezeefd. Bruinbrood wordt vaak "bruin gekleurd" door moutpoeder toe te voegen of een klein beetje cacaopoeder (die wel voor een bruinere kleur zorgt zonder dat je de cacao proeft).

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over bruinbrood.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >bruinbrood

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik