bulkrijs

Bulkrijs

Bulkrijs is de eerste rijsfase na het kneden.

Duits: stockgare
Frans: pointage
Engels: bulk rise, bulk fermentation, primary fermentation

Synoniem: kuiprijs
Gerelateerd: rijzen

Betekenis

De bulkrijs is de eerste rijs nadat het deeg gekneed is. De term “bulk” verwijst naar de grote hoeveelheid deeg die in de “kuip” van de beroepsbakker rijst. Dat deeg zal de beroepsbakker later verdelen in afgewogen deegstukken.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over rijzen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >bulkrijs

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik