bulkrijs

bulkrijs

Bulkrijs is de eerste rijsfase na het kneden.

Duits: stockgare
Frans: pointage
Engels: bulk rise, bulk fermentation, primary fermentation

Synoniem: kuiprijs (NL)
Gerelateerd: rijzen (NL)

De bulkrijs is de eerste rijs nadat het deeg gekneed is. De term “bulk” verwijst naar de grote hoeveelheid deeg die in de “kuip” van de beroepsbakker rijst. Dat deeg zal de beroepsbakker later verdelen in afgewogen deegstukken.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over rijzen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen