busbrood
busbrood

Busbrood

Een busbrood is een brood dat gebakken is in een langwerpige, rechthoekige bakvorm, die bus wordt genoemd.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: sandwich bread, sandwich loaf

Betekenis

Busbrood is in Nederland de meest gangbare broodvorm. Dit brood maakt men door het deeg te vormen tot een deegrol waarna het in een bus, vandaar de naam busbrood, een langwerpig en rechthoekige bakvorm, wordt gelegd en een narijs krijgt waarna het wordt gebakken in een oven.

Busbrood onderscheidt zich van andere broodvormen doordat het in een bakvorm wordt gebakken, de andere broodvormen worden op de "plaat" (bakplaat) of op de "vloer" van de oven gebakken vandaar de naam plaatbrood of vloerbrood. Busbroden zijn meestal hoog en smal. Plaat- en vloerbroden zijn wat lager en vaak wat breder (omdat het deeg een beetje uitgezakt is).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >busbrood

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik