cacaopoeder
cacaopoeder

Cacaopoeder

Cacaopoeder is een van de producten die gemaakt wordt van de cacaoboon.

Duits: kakaopulver
Frans: n.b.*
Engels: cocoa powder

Gerelateerd: dutched cacao

Betekenis

Cacaopoeder is een donkerbruine stof die afkomstig is van de cacaoboon. De verwerking van de cacaoboon tot cacaopoeder of bijvoorbeeld chocolade is een proces dat uit veel bewerkingen bestaat. In cacaopoeder zit weinig vet omdat het meeste daarvan uit de cacaomassa verwijderd is en beschikbaar komt als cacaoboter.

Cacaopoeder is verkrijgbaar in de natuurlijke variant die lichtbruin gekleurd is, en de "dutched cacao" versie die donkerkleurig is. Dit verschil is zeer belangrijk voor recepten waar cacaopoeder en baksoda in wordt gebruikt. Zie: dutched cacao.

Cacaopoeder wordt soms door (thuis)bakkers gebruikt voor het bruiner kleuren van brood. Met een klein beetje cacaopoeder wordt het brood al flink bruiner zonder dat dit de smaak beïnvloedt. Meestal wordt voor het bruinkleuren van brood echter moutpoeder gebruikt.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >cacaopoeder

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik