chiazaad

chiazaad

Chiazaad wordt gebruikt als decoratie of als bindmiddel bij glutenvrij brood.

Duits: chiasamen
Frans: graines de chia
Engels: chia seed

Chiazaad wordt vaak gebruikt als decoratie op grootbrood en kleinbrood. Wanneer je het als decoratie gebruikt moet je het chiazaad juist niet van te voren roosteren. Gebruik je het in het brood, dan heeft roosteren de voorkeur. Met het bakken komen er smaakstoffen vrij die het brood extra smaak geven, daarnaast wordt met roosteren voorkomen dat het chiazaad veel water opneemt.

Chiazaad neemt net als lijnzaad enorm veel water op en vormt een plakkerige gel. Daarom kan chiazaad als bindmiddel gebruikt worden bij glutenvrij brood.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen