ciabatta

Ciabatta

Ciabatta is een Italiaans brood, laag, enigszins lang en rechthoekig van vorm.

Betekenis

Ciabatta is een brood dat in 1982 bedacht is door Arnaldo Cavallari, een Italiaan, die dit brood ontwikkelde als tegenhanger van de Franse baguette.

Het deeg van de ciabatta heeft een zeer hoge hydratatie die minimaal 70% maar vaak hoger is. Hierdoor ontstaat een zeer slap deeg dat lastig te verwerken en vormen is. Ciabatta heeft een zeer open en onregelmatige kruim met grote alveoli.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >ciabatta

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik