..Wat is coaguleren? (verklaring uit het bakkersglossarium)
coaguleren

Coaguleren

Coaguleren is het proces waarbij eiwitten een vastere structuur krijgen.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: coagulation

Gerelateerd: eiwit, gelatinisatie

Betekenis

Coaguleren is, in het kader van voedselbereiding, een proces waarbij eiwitten door verhitting of enzymatische omzetting een vaste vorm krijgen. Het kruim van een brood dankt zijn vaste structuur aan het coaguleren van de eiwitten (gluten) in combinatie met de gelatinisatie van zetmeel.

Een alledaags voorbeeld van coaguleren is het koken of bakken van een ei waarbij het transparante en waterige eiwit niet alleen ondoorzichtig wordt maar ook een vaste(re) structuur krijgt.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >coaguleren

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen