crème de tartre

Crème de tartre

Crème de tartre is het Franse woord voor wijnsteen of kaliumwaterstoftartraat.

Formule: KC4H5O6
Synoniem: wijnsteen, kaliumwaterstoftartraat, cream of tartar
E-nummer: E336

Betekenis

Crème de tartre is een witte kristallijne stof die gebruikt wordt als noodzakelijk zuur ingrediënt bij sommige synthetische rijsmiddelen. Meer informatie is te lezen in het lemma kaliumwaterstoftartraat.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >crème de tartre

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik