Deegrol

Een deegrol is een deegstuk dat gevormd is in de vorm van een rol.
Betekenis
Een deegrol is een deegvorm die gevormd wordt voor een busbrood. Eerst wordt het deeg met een deegroller uitgerold tot een langwerpige plak die ongeveer de breedte heeft van het bakvorm. Daarna wordt het deeg onder spanning opgerold.

Bakkers rollen de deeglap zeer veruit, vouwen deze in drieën en rollen deze dan onder spanning op. De deegrol moet aan de zijkanten iets dikker zijn dan in het midden om te zorgen dat het brood geen "afhangende schouders" heeft. Zorg dat de naad van de deegrol onderin het bakblik komt en daardoor onzichtbaar blijft bij het gebakken brood.
Meer informatie
Meer informatie is te lezen in het artikel over het vormen van een deegrol.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie