Deegrol

deegstuk haast gevormd tot een deegrol
deegstuk haast gevormd tot een deegrol

Een deegrol is een deegstuk dat gevormd is in de vorm van een rol.

Gerelateerd: deeg, vormen

Betekenis

Een deegrol is een deegvorm die gevormd wordt voor een busbrood. Eerst wordt het deeg met een deegroller uitgerold tot een langwerpige plak die ongeveer de breedte heeft van het bakvorm. Daarna wordt het deeg onder spanning opgerold.

naad van de deegrol
naad van de deegrol

Bakkers rollen de deeglap zeer veruit, vouwen deze in drieën en rollen deze dan onder spanning op. De deegrol moet aan de zijkanten iets dikker zijn dan in het midden om te zorgen dat het brood geen "afhangende schouders" heeft. Zorg dat de naad van de deegrol onderin het bakblik komt en daardoor onzichtbaar blijft bij het gebakken brood.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over het vormen van een deegrol.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >deegrol

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik