deegsoorten

deegsoorten

In de bakkerswereld worden de meeste producten van een bepaald standaard deeg gemaakt. De bekendste deegsoorten hebben we hieronder opgesomd.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Gerelateerd: deeg (NL)

brooddeeg

100% bloem of (volkoren)meel, 50-60% vocht, 1,5% zout en 1% instant gist.

zanddeeg

100% bloem, 66% boter, 33% suiker, 1,5% zout. Wordt ook wel 123 deeg genoemd: 1 deel suiker, 2 delen boter en 3 delen bloem.

biscuitdeeg

100% bloem, 100% suiker, 250% ei, 1,5% zout.

quichedeeg (hartige taartdeeg)

100% bloem, 50% boter, 50% ei, 1,5% zout.

kookdeeg (soezendeeg)

100% bloem, 100% boter, 200% ei, 200% vocht, 1,5% zout.

cakebeslag

100% zelfrijzend bakbloem, 100% boter, 100% suiker, 100% ei, 200% vocht, 0,5% zout.

flensjesbeslag

100% zelfrijzend bakbloem, 15% boter, 50% ei, 200% melk, 0,5% zout, 12% vanillesuiker.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


aanpassing/controle: 20220105

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen