desembrood

desembrood

Een desembrood is een brood dat gemaakt is met desem, maar soms wordt het incorrect ook gebruikt als synoniem voor een zuurdesembrood.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Synoniem: zuurdesembrood (NL)
Gerelateerd: zuurdesembrood, zuurdesem, desem, starter, zuurdesemcultuur, zetsel (NL)

Een desembrood is gemaakt met desem als rijsmiddel, en dit levert een zuurdesemachtig brood op maar dan veel milder, minder zuur.

De term desembrood wordt ook vaak gebruikt als synoniem voor zuurdesembrood, een brood dat gemaakt is met zuurdesem. Wij vermoeden dat men dit doet omdat het woord "desembrood" niet het "zure" uitstraalt waar sommige van terugschrikken en dat men zo klanten over de streep wil halen om dit brood te kopen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen