direct deeg

Direct deeg

Een direct deeg is een deeg dat gemaakt is door alle ingrediënten tegelijkertijd samen te voegen te mengen en te kneden. Het alternatief is een indirect deeg.

Duits: direkte teigführung
Frans: n.b.*
Engels: direct dough, straight dough

Betekenis

Een deeg gemaakt volgens de directe methode, ontstaat door alle ingrediënten in één keer samen te voegen waarna de gebruikelijke stappen volgen zoals mengen, kneden, rijzen, vormen en bakken. Dit is de meest gangbare techniek van broodbereiding.

En alternatief is een indirect deeg, een deeg dat in twee fases gemaakt wordt. Eerst een voordeeg en daarna een hoofddeeg.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >direct deeg

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik