direct

direct deeg

Een direct deeg is een deeg dat gemaakt is door alle ingrediënten tegelijkertijd samen te voegen te mengen en te kneden. Het alternatief is een indirect deeg.

Duits: direkte teigführung
Frans: n.b.*
Engels: direct dough, straight dough

Een deeg gemaakt volgens de directe methode, ontstaat door alle ingrediënten in één keer samen te voegen waarna de gebruikelijke stappen volgen zoals mengen, kneden, rijzen, vormen en bakken. Dit is de meest gangbare techniek van broodbereiding.

En alternatief is een indirect deeg, een deeg dat in twee fases gemaakt wordt. Eerst een voordeeg en daarna een hoofddeeg.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen