directe methode

Directe methode

De directe methode is een bereiding van deegwaar waarbij alle ingrediënten tegelijkertijd samengevoegd en verder verwerkt worden.

Duits: direkten führung
Frans: méthode directe
Engels: direct method

Betekenis

De directe methode (gangbare methode) is een bereiding van deegwaar, zoals brood, waarbij alle ingrediënten tegelijkertijd samengevoegd worden waarna de gebruikelijke stappen volgen zoals mengen, kneden, rijzen, etc. Het deeg wordt dan ook wel een direct deeg genoemd.

Het alternatief is de indirecte methode of een indirect deeg.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >directe methode

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik