droge stof
Het droge stof gewicht is het gewicht van een stof waaruit al het vocht verdampt is.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Droge stof is een term die gebruikt wordt in de warenwet. Zo is bijvoorbeeld bepaald wat het droge stof gewicht van een heel brood minimaal moet zijn. De wetgever heeft bewust niet gekozen voor "het gewicht van een brood" om te voorkomen dat het gewicht van een brood manipuleerbaar is door er meer of minder water in te doen.
Het droge stof gewicht wordt bepaald door al het vocht, onder laboratoriumomstandigheden, uit het te wegen object te onttrekken.
Een "heel brood" behoort tussen de 480 en 520 gram droge stof te bevatten.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie