e336

E336

E336 is het E-nummer van een verzameling zure stoffen die veelal gebruikt worden in bakpoeder.

Formule: KHC4H4O6
Synoniem: wijnsteen, kaliumwaterstoftartraat, crème de tartre, cream of tartar

Betekenis

E336, is kaliumwaterstoftartraat, vaak wijnsteen genoemd, en een zuur ingrediënt dat gebruikt moet worden bij sommige synthetische rijsmiddelen zoals baksoda en dit mengsel wordt ook wel wijnsteenbakpoeder genoemd.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >E336

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik