e336

E336

E336 is het E-nummer van een verzameling zure stoffen die veelal gebruikt worden in bakpoeder.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Formule: KHC4H4O6
Synoniem: wijnsteen, kaliumwaterstoftartraat, crème de tartre, cream of tartar (NL)

E336, is kaliumwaterstoftartraat, vaak wijnsteen genoemd, en een zuur ingrediënt dat gebruikt moet worden bij sommige synthetische rijsmiddelen zoals baksoda en dit mengsel wordt ook wel wijnsteenbakpoeder genoemd.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen