emmertarwe
Emmertarwe, ook wel kortweg emmer genoemd, is een oude graansoort.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Gerelateerd: graan (NL)
Emmertarwe is een zeer oude graansoort die ontstaan is uit een kruising van eenkoorn met een wilde diploïde grassoort. Uit opgravingen blijkt dat emmertarwe reeds 7000 jaar voor onze jaartelling geteeld werd in Egypte.
Het aandeel glutenvormende eiwitten is, in vergelijking met tarwe, zeer beperkt waardoor het brood compact blijft. Het brood heeft een licht nootachtige smaak.
Omdat emmertarwe zeer hoog wordt, circa 2 meter, legert het zeer makkelijk.Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie