emulsie

Emulsie

Een emulsie is een mengsel van twee stoffen die zich normaal niet laten mengen maar die door toevoeging van een emulgator zich toch als mengsel gedragen.

Betekenis

En mengsel van twee stoffen die zich normaal gesproken niet laten mengen, zoals bijvoorbeeld olie en en water, maar door toevoeging van een emulgator dat toch doen, noemen we een emulsie. Een bekende emulsie is de combinatie van water, olie, eigeel en azijn, ook bekend als mayonaise. Het water, azijn en de olie van dit mengsel laten zich niet mengen, maar door de eierdooier, dat zich gedraagt als emulgator, mengen de stoffen zich toch en dat noemen we een emulsie.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >emulsie

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik