emulsie
Een emulsie is een mengsel van twee stoffen die zich normaal niet laten mengen maar die door toevoeging van een emulgator zich toch als mengsel gedragen.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Gerelateerd: emulgator (NL)
En mengsel van twee stoffen die zich normaal gesproken niet laten mengen, zoals bijvoorbeeld olie en en water, maar door toevoeging van een emulgator dat toch doen, noemen we een emulsie. Een bekende emulsie is de combinatie van water, olie, eigeel en azijn, ook bekend als mayonaise. Het water, azijn en de olie van dit mengsel laten zich niet mengen, maar door de eierdooier, dat zich gedraagt als emulgator, mengen die stoffen zich toch en dat noemen we een emulsie.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie