enzymatische omzetting

Enzymatische omzetting

Een enzymatische omzetting is het proces waarbij een enzym een bepaalde stof omzet in een andere stof.

Gerelateerd: enzymen, beschadigd zetmeel, broodverbeteraar, enzymmix

Betekenis

Een enzymatische omzetting is een proces waarbij een enzym een bepaalde stof omzet in een andere stof, overigens zonder daarbij "verbruikt" te worden. Bij broodbereiding zetten bijvoorbeeld enzymen, zoals amylase en maltase, het beschadigd zetmeel in bloem of meel om in suikers dat als energiebron wordt gebruikt door de gistcellen waardoor het deeg kan rijzen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >enzymatische omzetting

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik