enzymatische

enzymatische omzetting

Een enzymatische omzetting is het proces waarbij een enzym een bepaalde stof omzet in een andere stof.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Gerelateerd: enzymen, beschadigd zetmeel, broodverbeteraar, enzymmix (NL)

Een enzymatische omzetting is een proces waarbij een enzym een bepaalde stof omzet in een andere stof, overigens zonder daarbij "verbruikt" te worden. Bij broodbereiding zetten bijvoorbeeld enzymen, zoals amylase en maltase, het beschadigd zetmeel in bloem of meel om in suikers dat als energiebron wordt gebruikt door de gistcellen waardoor het deeg kan rijzen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen