etageoven
etageoven

Etageoven

Een etageoven is een oven die bestaat uit meerdere "etages" waarbij iedere etage zijn eigen ovendeur heeft.

Duits: etagenofen
Frans: four à pont
Engels: deck oven, rack oven

Synoniem: deckoven

Betekenis

Een etageoven is de traditionele oven die bakkers gebruiken wanneer ze op relatief kleine schaal brood bakken. Bakkerijen die op grote(re) schaal deegwaar bakken gebruiken rotatieovens omdat deze veel efficiënter in gebruik zijn.

Een etageoven is een oven die bestaat uit meerdere "etages". Iedere etage is een op zich zelf staande oven met een stenen vloer en eigen PID temperatuurregeling, stoomfunctie, wasemschuif en ovendeur.

In een etageoven worden de deegstukken, al dan niet in een bakvorm/broodkoppel met een inschieter of inschietapparaat in de oven geplaatst en met de inschieter er weer uitgehaald.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >etageoven

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik