gebroken lijnzaad
Gebroken lijnzaad is lijnzaad dat gekneusd is waardoor het verteerbaar is.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Gerelateerd: lijnzaad (NL)
Veel lijnzaad dat verwerkt is in een deeg of als decoratie is niet verteerbaar door het lichaam, het zaad verlaat het lichaam in dezelfde vorm zoals dat er ingekomen is. Door het lijnzaad te breken kan het lichaam de voedingsstoffen wel opnemen.
Lijnzaad kan ook geweld worden en ook dan wordt het door het lichaam verteerd. Gebruik voor het wellen twee keer het gewicht aan water en laat het een half uur of meer wellen. Tijdens dit wellen ontstaat een plakkerige substantie, dat is een normaal verschijnsel.
Let op bij gebruik van (gebroken) lijnzaad, gebruik het niet iedere dag of beperk de inname. Meer details hierover in het lemma lijnzaad.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie