glutenvrij brood

Glutenvrij brood

Glutenvrij brood is een broodsoort die vrij is van stoffen die bij coeliakie patiënten allergische reactie oproepen.

Duits: glutenfreies brot
Frans: pain sans gluten
Engels: glutenfree bread

Gerelateerd: coeliakie, gluten, gliadine

Betekenis

Glutenvrij brood is een brood waarin de stof gliadine ontbreekt, dat is een eiwit, die bij coeliakie (glutenintolerantie) patiënten een allergische reactie oproept. De categorisering glutenvrij brood suggereert dat deze geen gluten bevatten maar dat hoeft niet zo te zijn. Afhankelijk waarvan het brood gemaakt is, kan het glutenine bevatten, maar het bevat in ieder geval geen gliadine.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >glutenvrij brood

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik