..Wat is glutenvrij brood? (verklaring uit het bakkersglossarium)
glutenvrij brood

Glutenvrij brood

Glutenvrij brood is een broodsoort dat vrij is van stoffen die bij coeliakie patiënten allergische reactie oproepen.

Duits: glutenfreies brot
Frans: pain sans gluten
Engels: glutenfree bread

Gerelateerd: coeliakie, gluten, gliadine

Betekenis

Glutenvrij brood is een brood waarin de stof gliadine ontbreekt, dat is een eiwit, dat bij coeliakie (glutenintolerantie) patiënten een allergische reactie oproept. De categorisering glutenvrij brood suggereert dat deze geen gluten bevatten maar dat hoeft niet zo te zijn. Afhankelijk waarvan het brood gemaakt is, kan het glutenine bevatten, maar het bevat in ieder geval geen gliadine.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium >nederlands

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen