haver

haver

Haver is een graansoort dat vrij is van glutenvormende eiwitten.

Duits: hafer
Frans: avoine
Engels: oat

Gerelateerd: graan (NL)

Haver is een graan dat vroeger gebruikt werd bij de productie van bier, maar daar wordt tegenwoordig gerst voor gebruikt. Haver bevat geen glutenvormende eiwitten hierdoor zullen broden gemaakt met haver nooit luchtig zijn, maar niet minder smaakvol.

Haver wordt gebruikt in bijvoorbeeld muesli en haverkoekjes.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen