..Wat is haver? (verklaring uit het bakkersglossarium)
haver

Haver

Haver is een graansoort dat vrij is van glutenvormende eiwitten.

Duits: hafer
Frans: avoine
Engels: oat

Botanische naam: avena sativa
Gerelateerd: graan

Betekenis

Haver is een graan dat vroeger gebruikt werd bij de productie van bier, maar daar wordt tegenwoordig gerst voor gebruikt. Haver bevat geen glutenvormende eiwitten hierdoor zullen broden gemaakt met haver nooit luchtig zijn, maar niet minder smaakvol.

Haver wordt gebruikt in bijvoorbeeld muesli en haverkoekjes.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >haver

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen