haver

Haver

Haver is een graansoort die vrij is van glutenvormende eiwitten.

Duits: hafer
Frans: avoine
Engels: oat

Botanische naam: avena sativa
Gerelateerd: graan

Betekenis

Haver is een graan dat vroeger gebruikt werd bij de productie van bier, maar daar wordt tegenwoordig gerst voor gebruikt. Haver bevat geen glutenvormende eiwitten hierdoor zullen broden gemaakt met haver nooit luchtig zijn, maar niet minder smaakvol.

Haver wordt gebruikt in bijvoorbeeld muesli en haverkoekjes.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >haver

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik