havermout

Havermout

Havermout zijn platgewalste en geknipte haverkorrels.

Duits: haferflocken
Frans: n.b.*
Engels: rolled oats

Gerelateerd: haver

Betekenis

Havermout zijn geplette haverkorrels die daarna in tweeën geknipt zijn. Doorgaans wordt havermout gebruikt voor de bereiding van havermoutpap, maar het is mogelijk te gebruiken als decoratie op brood of verwerkt in bijvoorbeeld koekjes.

Hoewel de naam havermout suggereert dat de haver gemout is, vindt dit alleen plaats bij havermout dat gebruikt wordt voor bierproductie en niet de havermout voor in pap of muesli.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >havermout

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik