havermout

havermout

Havermout zijn gestoomde en geknipte haverkorrels.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Gerelateerd: haver (NL)

Havermout zijn gestoomde haverkorrels die daarna in tweeën geknipt zijn. Doorgaans wordt havermout gebruikt voor de bereiding van havermoutpap, maar het is mogelijk te gebruiken als decoratie op brood of verwerkt in bijvoorbeeld koekjes.

Hoewel de naam havermout suggereert dat de haver gemout is, vindt dit alleen plaats bij havermout die gebruikt wordt voor bierproductie en niet de havermout voor in pap of muesli. Verwar havermout niet met havervlokken, want dat zijn platgewalste haverkorrels.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen