hertshoorn

hertshoornzout (Engels: ammonium bicarbonate)
hertshoornzout (Engels: ammonium bicarbonate)

Hertshoorn is een rijsmiddel en een synoniem voor ammoniumwaterstofcarbonaat (bakammonium).

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Formule: NH4HCO3
Synoniem: alkali, ammonium, ammoniumbicarbonaat, ammoniumhydrogencarbonaat, ammoniumwaterstofcarbonaat, bakammoniak, bakammonium, bakkers ammonia, koek ammonium (NL)
Gerelateerd: rijsmiddel, synthetisch rijsmiddel (NL)

Let op het verschil tussen hertshoorn en het zeer nauw verwante rijsmiddel hertshoornzout. Meer informatie over hertshoornzout is te lezen in het lemma ammoniumwaterstofcarbonaat.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen