..Wat is honing? (verklaring uit het bakkersglossarium)
honing

Honing

Honig is een door bijen geproduceerde suikersoort.

Betekenis

Honing is in vele recepten terug te vinden. Het brengt niet alleen suiker, dus een zoete smaak, maar voegt ook een heerlijke smaak toe. Honing bestaat voor circa 70% uit glucose en fructose.

Honing zal na enige tijd gaan kristalliseren, dat is een normaal verschijnsel. Hoe snel de honing kristalliseert is afhankelijk van de soort honing, feitelijk de hoeveelheid glucose. Hoe lager het aandeel glucose in de honing, hoe minder snel deze kristalliseert.

Hoewel je het niet in eerste instantie verwacht, maar honing is een zuur. Het heeft een pH-waarde tussen de 3,3 en 4,2 en honing kan dus gebruikt worden als het noodzakelijke zure component bij baksoda (een rijsmiddel).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium >nederlands

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen