honing

Honing

Honig is een door bijen geproduceerde suikersoort.

Betekenis

Honing is in vele recepten terug te vinden. Het brengt niet alleen suiker, dus een zoete smaak, maar voegt ook een heerlijke smaak toe. Honing bestaat voor circa 70% uit glucose en fructose.

Honing zal na enige tijd gaan kristalliseren, dat is een normaal verschijnsel. Hoe snel de honing kristalliseert is afhankelijk van de soort honing, feitelijk de hoeveelheid glucose. Hoe lager het aandeel glucose in de honing, hoe minder snel deze kristalliseert.

Hoewel je het niet in eerste instantie verwacht, maar honing is een zuur. Het heeft een pH-waarde tussen de 3,3 en 4,2 en honing kan dus gebruikt worden als het noodzakelijke zure component bij baksoda (een rijsmiddel).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >honing

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik