honing

honing

Honig is een door bijen geproduceerde suikersoort.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Honing is in vele recepten terug te vinden. Het brengt niet alleen suiker, dus een zoete smaak, maar voegt ook een heerlijke smaak toe. Honing bestaat voor circa 70% uit glucose en fructose.

Honing zal na enige tijd gaan kristalliseren, dat is een normaal verschijnsel. Hoe snel de honing kristalliseert is afhankelijk van de soort honing, feitelijk de hoeveelheid glucose. Hoe lager het aandeel glucose in de honing, hoe minder snel deze kristalliseert.

Hoewel je het niet in eerste instantie verwacht, maar honing is een zuur. Het heeft een pH-waarde tussen de 3,3 en 4,2 en honing kan dus gebruikt worden als het noodzakelijke zure component bij baksoda (een rijsmiddel).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen