hoofddeeg

Hoofddeeg

Een hoofddeeg is het deeg dat ontstaat na het toevoegen van de resterende ingrediënten die overbleven na het maken van een voordeeg.

Betekenis

Wanneer, na de bereiding van een voordeeg en een bepaalde wachttijd in acht te nemen, aan het voordeeg alle overige ingrediënten uit het recept worden toegevoegd, ontstaat het deeg waar uiteindelijk de deegwaar mee gemaakt zal worden. Dat deeg wordt hoofddeeg genoemd.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >hoofddeeg

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik