houten

houten bakraam

Een houten bakraam is een bakvorm die aan de onder- en bovenzijde open is.

Duits: brotbackrahm
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Een houten bakraam kan gebruikt worden voor het bakken van brood. Het bakraam wordt gemaakt van esdoornhout. Omdat de bakvorm van onder open is moet je een ovensteen of bakplaat gebruiken, eventueel met bakpapier onder het bakraam.

Omdat hout een isolator is, zal het deeg minder snel opwarmen en is daardoor een langere baktijd noodzakelijk dan met een metalen bakvorm.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen