houten bakraam
houten bakraam

Houten bakraam

Een houten bakraam is een bakvorm dat aan de onder- en bovenzijde open is.

Duits: brotbackrahm
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Betekenis

Een houten bakraam kan gebruikt worden voor het bakken van brood. Het bakraam wordt gemaakt van esdoornhout. Omdat de bakvorm van onder open is moet je een ovensteen of bakplaat gebruiken, eventueel met bakpapier onder het bakraam.

Omdat hout een isolator is, zal het deeg minder snel opwarmen en is daardoor een langere baktijd noodzakelijk dan met een metalen bakvorm.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >houten bakraam

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik