indirect deeg

Indirect deeg

Een indirect deeg is een deeg dat in twee fases gemaakt wordt. Begonnen wordt met een voordeeg en na een bepaalde wachttijd worden de overige ingrediënten toegevoegd waardoor het hoofddeeg ontstaat.

Duits: indirekten teigführung
Frans: n.b.*
Engels: indirect dough

Betekenis

Bij het maken van een deeg kan gekozen worden voor een directe- of indirecte methode. Bij de indirecte methode wordt een deel van de ingrediënten samengevoegd tot een voordeeg. Na een wachttijd worden de overige ingrediënten toegevoegd. Zo'n deeg wordt een indirect deeg genoemd. Lees meer in het lemma voordeeg of indirecte methode.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >indirect deeg

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik