indirecte

indirecte methode

Bij de indirecte methode wordt deegwaar bereid in twee fases, eerst wordt een voordeeg gemaakt, en daarna volgt het hoofddeeg waarna de gebruikelijke bereidingsstappen worden uitgevoerd.

Duits: indirekten führung
Frans: n.b.*
Engels: indirect method

Gerelateerd: voordeeg (NL)

Bij de indirecte methode wordt deeg in twee fases gemaakt. In de eerste fase wordt met een deel van de ingrediënten een voordeeg gemaakt. Na een bepaalde wachttijd worden de overige ingrediënten aan dit voordeeg toegevoegd en ontstaat het hoofddeeg. Daarna volgen de gebruikelijke processtappen zoals mengen, kneden, rijzen, etc.

De indirecte methode kost iets, tot veel meer tijd, maar biedt ook een aantal voordelen zoals een minder lange kneedtijd, beter rijzen van het deeg, betere korst en vooral een betere smaak en geur van het brood.

Er bestaan verschillende soorten voordegen, zoals autolyse, poolish, biga en sponge, de verschillen zitten in het al dan niet gebruik van zout, gist en de hydratatie van het voordeeg.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over voordeeg.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen