inlandse tarwe

Inlandse tarwe

Inlandse tarwe is tarwe dat in eigen land verbouwd is.

Betekenis

Inlandse tarwe is tarwe dat in eigen land is verbouwd. In de Lage Landen zoals België en Nederland, waar grotendeels een zeeklimaat heerst, heeft dit tarwe relatief weinig glutenvormende eiwitten én zijn deze eiwitten van beperkte kwaliteit. Hierdoor zal een deeg dat gemaakt is van inlands tarwe een matig tot slecht gashoudend vermogen bezitten. Daardoor blijft het brood dat met dit tarwe gemaakt wordt vrij compact. Daarom wordt dit tarwe meestal gebruikt voor patisseriebloem (waar een laag gehalte eiwitten juist op prijs wordt gesteld) of veevoeder.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >inlandse tarwe

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik