inlandse

inlandse tarwe

Inlandse tarwe is tarwe die in eigen land verbouwd is.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Inlandse tarwe is tarwe die in eigen land is verbouwd. In de Lage Landen (België en Nederland), waar grotendeels een zeeklimaat heerst, heeft dit tarwe relatief weinig glutenvormende eiwitten én zijn deze eiwitten van beperkte kwaliteit. Hierdoor zal een deeg dat gemaakt is van inlands tarwe een matig tot slecht gashoudend vermogen bezitten. Daardoor blijft het brood dat met deze tarwe gemaakt wordt vrij compact. Daarom wordt deze tarwe meestal gebruikt voor patisseriebloem (waar een laag gehalte eiwitten juist op prijs wordt gesteld) of veevoeder.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen