invertsuiker

Invertsuiker

Invertsuiker is een oplossing van glucose en fructose.

Betekenis

Invertsuiker wordt gebruikt bij de productie van basterdsuiker, het is een suikervorm die sneller door gist wordt opgenomen in vergelijking met sacharose (tafelsuiker). Invertsuiker is het belangrijkste bestanddeel van honing.

Je kan invertsuiker maken door 1 kg tafelsuiker op te lossen in 1 liter water en daar een halve eetlepel citroenzuur aan toe te voegen, breng het met roeren aan de kook en stop daarna met roeren. Laat het minimaal 20 minuten sudderen. De duur van het sudderen bepaald de verkleuring. Als je het lang laat sudderen dan zal het indikken, voeg daarin het verdampte water weer toe. Bewaar de invertsuiker in de koelkast, zo kan het maandenlang bewaard worden (tot er schimmel op komt).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >invertsuiker

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik