jml

JML Easy broodbakmachine

De JML Easy broodbakmachine is een broodbakmachine die rond 2015 verkocht werd en werkte met "broodmixcassettes".

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Gerelateerd: broodbakmachine (NL)

De JML Easy broodbakmachine was een eenvoudige maar revolutionaire broodbakmachine. Bij een normale broodbakmachine moet je eerst zelf de ingrediënten als meel, water, gist en zout afwegen en dan in het bakblik doen. De JML Easy werkte vergelijkbaar met de Nespresso koffiemachine. Men verkocht kunststof doosjes, noem het cassettes, waarin alle ingrediënten zaten in de juiste verhoudingen precies goed voor één bepaald brood. Het enige wat je moest doen is een waterreservoir vullen en de cassette plaatsen en op een knop drukken, daarna ging alles automatisch.

Althans dat was het idee. Niet iedereen was even enthousiast over dit idee en vanwege nog ons onduidelijke redenen stopte al snel de verkoop van de broodmixcassettes. Dus dan heb je niet veel meer aan zo'n machine. Heel leuk bedacht, maar toch niet voldoende interesse of succes. Het bedrijf die dit produceerde is zover wij weten failliet.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen