Kafferkoren

Kafferkoren is een pseudograan en kan gebruikt worden bij de bereiding van glutenvrij brood.
Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: sorghum, durra, great millet, jowari, milo
Botanische naam: sorghum bicolor
Gerelateerd: glutenvrij, glutenintolerantie, coeliakie glutenvrij brood
Betekenis
Kafferkoren, vaak ook sorghum genoemd, is een pseudograan dat geen gluten bevat en daarom gebruikt kan worden in glutenvrij brood.
Let op: hoewel kafferkoren geen gluten bevat kan het in contact zijn geweest met voorwerpen die eerder met gluten in aanraking zijn geweest. Alleen indien de verpakking uitdrukkelijk "glutenvrij" vermeldt weet je zeker dat het geen sporen van gluten bevat.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".
* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.