kamut

Kamut

Kamut is een geregistreerde merknaam van khorasantarwe dat onder strikte biologische omstandigheden verbouwd wordt.

Synoniem: khorasantarwe
Botanische naam: Triticum turgidum x polonicum
Gerelateerd: graan, tarwe

Betekenis

Kamut en khorasantarwe zijn identiek, waarbij Kamut zich onderscheidt doordat dit khorasantarwe is dat onder strikte biologische omstandigheden verbouwd wordt. Kamut is een geregistreerde merknaam.

Kamut is zeer geschikt voor het bakken van broden.

Meer informatie (extern)

Meer informatie over dit onderwerp op deze externe website.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >kamut

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik