..Wat is karamellisatie? (verklaring uit het bakkersglossarium)
karamellisatie

Karamellisatie

Karamellisatie is een proces waarbij suikers door verhitting omgezet worden in karamel.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: caramelization

Betekenis

Wanneer suiker verhit wordt zal dit bij een specifieke temperatuur (tafelsuiker bij 187 graden Celsius, glucose bij 146 graden Celsius) veranderen in een bruine stof die veel geur- en smaakstoffen heeft en we karamel noemen. Het karamellisatieproces is zeer complex en nog niet goed begrepen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >karamellisatie

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen