karamellisatie

Karamellisatie

Karamellisatie is een proces waarbij suikers door verhitting omgezet worden in karamel.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: caramelization

Betekenis

Wanneer suiker verhit wordt zal dit bij een specifieke temperatuur (tafelsuiker bij 187 graden Celsius, glucose bij 146 graden Celsius) veranderen in een bruine stof die veel geur- en smaakstoffen heeft en we karamel noemen. Het karamellisatieproces is zeer complex en nog niet goed begrepen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >karamellisatie

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik