karwijzaad
karwijzaad

Karwijzaad

Karwijzaad is een kruid dat soms aan deeg toegevoegd om het brood een extra smaakcomponent te geven.

Duits: kümmel
Frans: graines de carvi
Engels: caraway seed

Synoniem: kummel
Botanische naam: carum carvi

Betekenis

Karwijzaad wordt soms aan deeg toegevoegd om het brood extra smaak te geven. In onder andere Duitsland en Oostenrijk is dit zaad meestal een onderdeel van het zogenaamde "brotgewürz" (broodkruidenmengsel) dat aan sommige broden wordt toegevoegd.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >karwijzaad

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik