koude

koude start, bakken met een

Bakken met een koude start houdt in dat je de oven niet voorverwarmt voordat je gaat bakken.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

In alle recepten en boeken over broodbakken lees je dat je het brood moet bakken "met een voorverwarmde oven". Maar dat blijkt helemaal niet noodzakelijk. Je kan even goed en lekker brood bakken met een oven die niet voorverwarmd is. Dat is wat wij "bakken met een koude start" hebben genoemd. Na de narijs plaatst je het deegstuk in een onverwarmde oven en pas daarna stel je de oven in op de gewenste baktemperatuur. Terwijl het brood gebakken wordt zal de temperatuur in de oven oplopen en na 12-15 minuten de gewenste baktemperatuur bereiken. Deze manier van bakken is niet geschikt voor kleinbrood omdat dit heel kort en bij hoge temperaturen gebakken moet worden.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over brood bakken met een koude start.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


aanpassing/controle: 20220325

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen