kurkuma

Kurkuma

Kurkuma is een specerij dat in voedsel veel gebruikt wordt als gele kleurstof.

Formule: C21H20O6
Synoniem: koenjit, koenier, kunyit, Indiase geelwortel
E-nummer: E100

Betekenis

Kurkuma is een kruid met een intens gele kleur. Het wordt niet alleen door koks gebruikt (vooral in oriëntaalse gerechten) maar wordt ook als kleurstof bij deegwaar gebruikt bijvoorbeeld in rozijnenbrood.

Kurkuma is een door Europa goedgekeurd voedingsadditief en draagt het e-nummer E100.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >kurkuma

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik