..Wat is lactose? (verklaring uit het bakkersglossarium)
lactose

Lactose

Lactose is een suikervorm die voorkomt in melkproducten.

Betekenis

Lactose is een suikervorm die voorkomt in melkproducten. Wanneer een melkproduct gebruikt wordt in een deeg zal, door deze suikervorm, de korst sneller bruin worden. Daarom worden deegproducten waarin een melkproduct verwerkt is meestal op een lagere temperatuur, maar wel gedurende een wat langer tijd gebakken.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium >nederlands

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen