lame
lame

Lame

Een lame is een zeer scherp mes dat gebruikt wordt om het deeg in te snijden vlak voordat het gebakken wordt. Lame wordt uitgesproken als "laahm"

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: lame

Gerelateerd: insnijden

Betekenis

Voor het insnijden van brooddeeg wordt een vlijmscherp mes gebruikt. De bakkersterm hiervoor is "lame". Vaak is dit een dun scheermesblad gemonteerd op een kleine houder. Het kan ook een langwerpig metalen voorwerp zijn dat in de punt zeer scherp geslepen is.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >lame

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik