lame

lame

Een lame is een zeer scherp mes dat gebruikt wordt om het deeg in te snijden vlak voordat het gebakken wordt. Lame wordt uitgesproken als "laahm"

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: lame

Gerelateerd: insnijden (NL)

Voor het insnijden van brooddeeg wordt een vlijmscherp mes gebruikt. De bakkersterm hiervoor is "lame". Vaak is dit een dun scheermesblad gemonteerd op een kleine houder. Het kan ook een langwerpig metalen voorwerp zijn dat in de punt zeer scherp geslepen is.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen