lo-salt

natriu

Lo-salt is een vorm van keukenzout met een laag natrium gehalte.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Synoniem: natriumarm zout, light zout (NL)
Gerelateerd: zout, broodzout, bakkerszout, jodiumhoudend zout (NL)

Lo-salt is keukenzout met een verlaagd gehalte natrium. Dit zout kan gebruikt worden voor bereiding van deegwaar al zijn er subtiele verschillen ten opzichte van het gebruik van gangbaar keukenzout.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over het gebruik van natrium arm zout bij broodbereiding (een bezoekersvraag).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen