Lo-salt

lo-salt
lo-salt

Lo-salt is een vorm van keukenzout met een laag natrium gehalte.

Synoniem: natriumarm zout, light zout
Gerelateerd: zout, broodzout, bakkerszout, jodiumhoudend zout

Betekenis

Lo-salt is keukenzout met een verlaagd gehalte natrium. Dit zout kan gebruikt worden voor bereiding van deegwaar al zijn er subtiele verschillen ten opzichte van het gebruik van gangbaar keukenzout.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over het gebruik van natrium arm zout bij broodbereiding (een bezoekersvraag).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >lo-salt

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik