lossen
lossen

Lossen

Lossen is het verwijderen van net gebakken brood uit een bakvorm.

Synoniem: storten

Betekenis

Met lossen wordt het uit het bakblik laten glijden van een gebakken deegstuk bedoeld. Dit net gebakken deegstuk is dan nog zeer warm en bevat veel vocht vandaar dat je lost op een rooster waar het goed kan "ademen" (vocht afstaan).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >lossen

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik