
magere melkpoeder
Magere melkpoeder is een poeder dat vermengd met water magere melk vormt.
Frans: n.b.*
Engels: NFDMP
Magere melkpoeder is een poeder dat opgelost in water magere melk vormt.
Melkpoeder wordt soms toegevoegd aan deegwaar om het product te verrijken. Door de melk zal de deegwaar sneller bruiner kleuren tijdens het bakken en daarom moet de baktemperatuur naar beneden aangepast worden.
Overigens, magere melkpoeder is iets anders dan "koffiecreamer", dat op melkpoeder lijkt en gebruikt wordt bij de koffie. Het zal je verbazen, maar in de koffiecreamer zit geen druppel melk. Koffiecreamer bevat vetten, emulgatoren en maltodextrine.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie