magere melkpoeder

Magere melkpoeder

Magere melkpoeder is een poeder dat vermengd met water magere melk vormt.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: NFDMP

Betekenis

Magere melkpoeder is een poeder dat opgelost in water magere melk vormt.

Melkpoeder wordt soms toegevoegd aan deegwaar om het product te verrijken. Door de melk zal de deegwaar sneller bruiner kleuren tijdens het bakken en daarom moet de baktemperatuur naar beneden aangepast worden.

Overigens, magere melkpoeder is iets anders dan "koffiecreamer", dat op melkpoeder lijkt en gebruikt wordt bij de koffie. Het zal je verbazen, maar in de koffiecreamer zit geen druppel melk. Koffiecreamer bevat vetten, emulgatoren en maltodextrine.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >magere melkpoeder

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik